Zengun startar projekt i Uppsala

Zengun och Bonnier Fastigheter har skrivit ett totalentreprenadkontrakt om en lokalanpassning åt en hyresgäst i Bonnier Fastigheters befintliga fastighet Kv. Kungsängen 15:1 i centrala Uppsala. Uppdraget omfattar projektering och genomförande av ca 2 000 kvm. Projektet är det första i Uppsala för Zengun som i och med detta bryter ny mark.

 

Bonnier Fastigheter har för avsikt att vidareutveckla Kv. Kungsängen 15:1 som är certifierad enligt BREEAM In-Use 2015 med betyget ”Good”. Bonnier Fastigheter har dock ambitionen att i framtiden sträva mot en högre certifieringsnivå i fastigheten, vilket det kommer förberedas för i lokalanpassningen. Projektet startar omgående och beräknas vara färdigställt under hösten 2022.

 

– Det är extra kul att vi nu tar oss fram på ny geografisk mark. Zengun har länge haft målet inställt på att bredda sig geografiskt. Nu är tiden rätt och flera av våra drivna och kompetenta medarbetare har en koppling till Uppsala samt en lång erfarenhet av att bygga komplexa om- och tillbyggnader av fastigheter, vilket kommer väl till pass i detta projekt. Med Zenguns unika sätt att samverka och driva projekt ser vi fram emot att tillsammans med Bonnier Fastigheter och hyresgästen utveckla fastigheten vidare, säger Per Wall, arbetschef på Zengun.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Per Wall, arbetschef, +46 (0) 73 355 06 03
Mick Salonen Högberg, VD och koncernchef, +46 (0) 70 569 66 73

 

Zengun drivs av att driva projekt. Vi verkar i region Stockholm i nära samverkan med våra kunder och alltid med projektet och människor i centrum. Vi hjälper fastighetsägare att förädla sitt fastighetsbestånd, genom att i varje projekt erbjuda kunskap och kompetens som samverkans- och hållbarhetspartner under projektets hela livslängd. Vi bygger kommersiella fastigheter blandat med utvalda samhällsfastigheter och bostadsprojekt. Vi arbetar långsiktigt för våra medarbetare, kunder, omgivning och utvecklas ständigt för att göra varje projekt till ett referensprojekt. 2020 omsatte Zengun cirka 2,5 miljarder kronor och hade 180 anställda. #zengunbyggerstockholm