Zengun och Förvaltaren tecknar samverkansavtal för Kvarteret Kvarnstugan i Ursvik

Kvarteret Kvarnstugan blir med sitt centrala läge och stilrena arkitektur ett nytt landmärke i Ursvik. Nu är det klart att Zengun och Förvaltaren tecknar avtal för projektet som inkluderar 113 lägenheter, varav 36 stycken är vigda för 65-plussare. På de nedersta våningsplanen planeras också för restaurang, café och kulturverksamhet med bibliotek, musik och dans.

Kvarteret Kvarnstugan innehåller hyresbostäder, butiker, restauranger och samhällsservice, och projektet är uppdelat i två faser, projekteringsfas och produktionsfas. Zengun och Förvaltaren startar projekteringen omgående och byggstart sker under 2023.

– Vi är glada att få bidra till utvecklingen i Ursvik och skapa fler attraktiva bostäder här. Projektet har höga hållbarhetsambitioner, och vi utgår ifrån en trästomme, vilket har många fördelar. Förvaltarens vision för Kvarteret Kvarnstugan ligger i linje med vårt klimatarbete där vi hela tiden jobbar hårt för att minska klimatavtrycket, säger Kajsa Flack, arbetschef på Zengun.

– Det är glädjande att vi nu kan ta nästa steg i utvecklingen av Sundbyberg. Genom att vi säkrat en samarbetspartner i Zengun kan vi fortsatta arbetet med att planera för vad som ska bli ovan mark och utgöra ett nytt centralt landmärke för västra Ursvik. Det är heller inte vilken produkt som helst vi bygger, vi tillskapar varierande boendeformer, bygger rum och ytor för allmänheten och försörjningssystem för närområdet. Allt detta gör vi på ett ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbart sätt, säger James Dahnér, projektchef Förvaltaren.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Kajsa Flack, arbetschef, +46 (0) 72 542 08 81
Mick Salonen, VD och koncernchef, +46 (0) 70 569 66 73

 

Zengun drivs av att driva projekt. Vi verkar i Stockholm och Mälardalen i nära samverkan med våra kunder och alltid med projektet och människor i centrum. Vi hjälper fastighetsägare att förädla sitt fastighetsbestånd, genom att i varje projekt erbjuda kunskap och kompetens som samverkans- och hållbarhetspartner under projektets hela livslängd. Vi bygger kommersiella fastigheter blandat med utvalda samhällsfastigheter och bostadsprojekt. Vi arbetar långsiktigt för våra medarbetare, kunder, omgivning och utvecklas ständigt för att göra varje projekt till ett referensprojekt. 2022 omsatte Zengun cirka 2,5 miljarder kronor och hade 150 anställda. #zengunbyggerstaden