Zengun life – för trivsel och välmående

123444Zengun vill vara Sveriges aktivaste och mest välmående företag. Därför finns hälso- och friskvårdssatsningen Zengun life som samlar medarbetarna kring upplevelser utanför den dagliga verksamheten. Här ryms aktiviteter som simning, löpning, stadsvandring, teater och umgänge. Satsningen drivs av medarbetarna själva och bidrar till gemenskap och trivsel.

Zengun life är kittet i Zenguns företagskultur och ger utrymme för personliga initiativ och ansvar. Många av aktiviteterna består av idrott och olika sportaktiviteter med personlig coachning på tävlingsnivå för den som vill. Men träning är bara en del av Zengun life, syftet är lika mycket välmående och balans för själen och kroppen. Att till exempel samlas och simma tillsammans en lördagsmorgon handlar lika mycket om stunden efteråt och snacket över en kopp kaffe. Här sker möten mellan människor oberoende av arbetsrollerna i vardagen. Alla ska känna sig inkluderade och vara fria att välja om de vill delta i ett umgänge som sträcker sig utanför arbetsplatsen. För att underlätta för medarbetare och bidra till att den aktiva livsstilen blir bestående, uppmuntras medarbetarna att ta med vänner och familj på aktiviteter och föreläsningar.

Vardagsmotion genom cykling

På Zengun erbjuds förmånscyklar för medarbetare, både vanliga traditionella och motionscyklar för att uppmuntra vardagsmotion likväl som aktiv träning. Eftersom att de flesta projekten är centralt belägna i Stockholm är det många gånger just cykel som är det enklaste sättet att transportera sig, till och mellan projekten.