Zengun life – för trivsel och välmående

123444Zengun vill vara Sveriges aktivaste och mest välmående företag. Därför finns hälso- och friskvårdssatsningen Zengun life som samlar medarbetarna kring upplevelser utanför den dagliga verksamheten. Här ryms aktiviteter som simning, löpning, stadsvandring, teater och umgänge. Satsningen drivs av medarbetarna själva och bidrar till gemenskap och trivsel.

Zengun life är kittet i Zenguns företagskultur och ger utrymme för personliga initiativ och ansvar. Många av aktiviteterna består av idrott och olika sportaktiviteter med personlig coachning på tävlingsnivå för den som vill. Men träning är bara en del av Zengun life, syftet är lika mycket välmående och balans för själen och kroppen. Att till exempel samlas och simma tillsammans en lördagsmorgon handlar lika mycket om stunden efteråt och snacket över en kopp kaffe. Här sker möten mellan människor oberoende av arbetsrollerna i vardagen. Alla ska känna sig inkluderade och vara fria att välja om de vill delta i ett umgänge som sträcker sig utanför arbetsplatsen. För att underlätta för medarbetare och bidra till att den aktiva livsstilen blir bestående, uppmuntras medarbetarna att ta med vänner och familj på aktiviteter och föreläsningar.

ZenRun

I maj 2018 genomfördes för första gången ZenRun, ett motionslopp som passar alla, med distanser mellan 2,5 och 10 kilometer. Loppet är tänkt att bli en årlig tradition och vid detta första tillfälle var cirka 200 löpare på plats; medarbetare, familjer, leverantörer, styrelse, kunder och branschkollegor, samt hejaklackar i olika former.

Vardagsmotion genom cykling

Under 2018 infördes även förmånscyklar för medarbetarna, både vanliga traditionella cyklar och motionscyklar för att uppmuntra vardagsmotion likväl som aktiv träning. Många av Zenguns projekt ligger i Stockholms innerstad så det enklaste är ofta att transportera sig dit och mellan projekten på cykel.