Zengun inleder samarbete med Vectura kring Forskaren

Zengun har tecknat avtal med Vectura Fastigheter avseende projektering och planering av nybyggnationen av Forskaren i Hagastaden. Ambitionen från båda parter är att samarbetet fortsätter i en byggentreprenad. Den nya byggnaden, som kommer att bli ett nytt innovationscenter inom life science, beräknas stå klar för inflyttning årsskiftet 2023-2024.  

Forskaren kommer att bidra till en vetenskapsstad i världsklass genom att skapa en kreativ mötesplats för talanger och nytänkare inom life science. Byggnaden kommer att erbjuda 24.000 kvm flexibla kontor, gemensamma ytor och det senaste inom smart mat och dryck. Gatuplanet kommer vara öppet för allmänheten med event, föreläsningar och utställningar som utmanar våra invanda idéer och föreställningar. Här är alla som är nyfikna på och vill veta mer om life science välkomna. Byggnaden ska certifieras enligt LEED platinum och enligt WELL.

– Vi är mycket glada över förtroendet att få starta ett samarbete med Vectura kring denna fantastiskt spännande fastighet som inrymmer så stora ambitioner, säger Sture Nilsson, VD och koncernchef, Zengun.

– Med Forskaren vill vi göra det möjligt för företag inom life science att växa genom att skapa kontor som öppnar upp för innovation, kreativitet och kunskapsutbyte. Vi ser därför fram emot att inleda ett samarbete tillsammans med Zengun som är en stark lokal aktör med erfarenhet av komplexa byggprojekt med fokus på kontor i Stockholm, säger Petter Ekevärn, Projektutvecklingschef på Vectura Fastigheter.

Vectura är ett fastighetsbolag som grundades 2012 och ägs av Patricia Industries – en del av Investor. Vectura utvecklar, förädlar, förvaltar och äger fastigheter inom segmenten samhällsfastigheter och kommersiella fastigheter.  

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Sture Nilsson, VD och koncernchef, Zengun, 070-58 00 415  
Mattias Bystedt, Projektchef Zengun, 072-992 11 92  

Zengunkoncernen är en av de ledande byggentreprenörerna i Stockholm. Gruppen driver byggprojekt på uppdrag av välkända aktörer i fastighetsbranschen. Huvudfokus är kommersiella fastigheter, i portföljen finns även bostadsprojekt och projekt inom offentlig sektor. Zengunkoncernen är en komplett leverantör och samarbets­partner med kundnära arbetssätt som en viktig del i affärsidén. Antalet medarbetare är cirka 200 och nettoomsättningen uppgick 2019 till 2,6 miljarder kronor. #zengunbyggerstockholm