Ulf Jonsson ny styrelseordförande i Zengun

Ulf Jonsson, medgrundare till Zengun, har idag valts till ny styrelseordförande i Zengun Group AB (publ).

Ulf Jonsson efterträder Jan Örnevik, som efter många år som styrelseordförande i Zengun Group AB (publ) och Zengun AB, valt att trappa ner och lämna styrelsen på egen begäran.

– Zengun har haft en fantastisk utveckling sedan start och vuxit organistiskt steg för steg, vilket bidragit till att bolaget kunnat behålla sin starka kultur och sitt specifika arbetssätt. Nu fortsätter tillväxten inte bara i Stockholm, utan också runt om i Mälardalen. Jag ser fram emot att ta över efter Jan, och få möjlighet att jobba nära bolagsledningen med Mick Salonen i spetsen, säger Ulf Jonsson.

Ulf Jonsson, född 1964, är utbildad civilingenjör från KTH och har lång erfarenhet från byggbranschen. 2009 var han med och grundade Zengun, dessförinnan hade han under många år ledande befattningar inom Skanska. Ulf har tidigare varit VD för Zengun och har suttit i styrelsen sedan bolagets start.

– Jag är glad att Ulf nu kliver in som ordförande och att vi kan fortsätta vårt nära samarbete. Som en av grundarna har Ulf satt sin prägel på Zengun sedan start, och tillsammans kommer vi att fortsätta utvecklas, säger Mick Salonen, VD och koncernchef. 

Zengun är en av de ledande byggentreprenörerna i Stockholm. Valet av ny styrelseordförande skedde på bolagets årsstämma den 12 maj. Efter årsstämman består styrelsen av totalt fyra ledamöter.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Mick Salonen, VD och koncernchef, +46 (0) 70 569 66 73
Oskar Björklund, CFO, +46 (0) 79 072 84 57

 

Zengun drivs av att driva projekt. Vi verkar i Stockholm och Mälardalen i nära samverkan med våra kunder och alltid med projektet och människor i centrum. Vi hjälper fastighetsägare att förädla sitt fastighetsbestånd, genom att i varje projekt erbjuda kunskap och kompetens som samverkans- och hållbarhetspartner under projektets hela livslängd. Vi bygger kommersiella fastigheter blandat med utvalda samhällsfastigheter och bostadsprojekt. Vi arbetar långsiktigt för våra medarbetare, kunder, omgivning och utvecklas ständigt för att göra varje projekt till ett referensprojekt. 2022 omsatte Zengun cirka 2,5 miljarder kronor och hade 150 anställda. #zengunbyggerstaden